dijous, 18 d’abril del 2013

The Crow: Una mort rodada


La pel·lícula The Crow (El Cuervo, en la seva traducció), dirigida per Alex Proyas l'any 1993, no tenia previst ser un film de gran envergadura, però la terrible mort durant el

rodatge del protagonista va ser el que la va portar a la popularitat.

L'actor que va tenir la desgràcia d'encarnar aquest maleït personatge va ser ni més ni menys Brandon Lee, Fill del gran Bruce Lee (el de "be water my friend", pels que no sou gaire de pel·lícules d'arts marcials).

La trama de la pel·lícula transcorria durant la nit de Halloween. Eric Draven (Brandon Lee) era el cantant d'una banda de rock el qual maten junt amb la seva futura esposa aquella nit. Un any després, Eric Ressuscita per poder venjar les seves morts i matar a tots els que formar part en L'assassinat.

L'escena que va marcar el final de la vida de Lee fill va ser on es representava un flashback de quan li disparaven la nit del seu assassinat. Malauradament, aquella pistola estava carregada de veritat.

La conclusió de la investigació que és va dur a terme va ser la mort accidental, però hi ha molt
d'escepticisme respecte el tema i circulen alguns rumors sobre el veritable motiu de "l'accident", el més conegut assenyala als "Triades de Hong Kong" (un sector de la màfia japonesa), ja que aquests havien amenaçat a la família Lee en altres ocasions per revelar secrets de les tècniques marcials.L'estranya mort de Bruce Lee l'any 1976  i el fet que aquest rodés una escena molt semblant a les circumstàncies en les que va morir el seu fill uns anys abans, sustenten aquests rumors. (En la pel·lícula El juego de la muerte, el personatge que interpreta Bruce Lee és assessinat en un rodatge al ser disparat amb una pistola que havia de ser de fogueig).

Òbviament l'escena en la que va morir Brandon Lee va ser eliminada però la pel·lícula finalment es va estrenar després de que els productors ho debatessin. Estava casi tota rodada (només faltaven 8 dies perquè s'acabés l'enregistrament) i van poder acabar-la amb un doble i donant molta foscos en les escenes que feien falta.

Aquest film d'acció amb moltes pinzellades gòtiquesva tenir algunes seqüeles, però el poc èxit que van tenir van ser evidents, ja que només la primera va tenir una excel·lent feina de fotogràfia, llàstima que no és pugues dir el mateix de la feina d'utilleria.   Mireia Jansà



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.