dijous, 18 d’abril del 2013

How I Met Your Mother, una típica però trencadora Sitcom.

De la má de Craig Thomas y Carter Bays s'estrenà el setembre de l'any 2005 a la CBS How I Met Your Mother, una sitcom Nord Americana ambientada l'any 2030, en la qual en Ted Mosby decideix explicar als seus fills, adolescents, com va conèixer a la seva mare. Per fer-ho ens traslladarà en el temps fins arribar al 2005, any en que els seus millors amics i també companys de pis decideixen casar-se després de sortir junts des del primer any d'universitat. Aquesta decisió farà que el protagonista es plantegi buscar la dona de la seva vida el rostre de la qual serà un misteri fins als darrers capítols de la sèrie. Potser es aquest fet de jugar amb el temps, entre d'altres coses, el que captiva al espectador, qui davant del televisor passarà a ser "un més" dels fills d'en Ted encuriosit per conèixer la identitat de la mare.

 


Com ja era habitual des dels anys 90 als Estats Units, aquesta sitcom tenca amb el, fins llavors habitual, nucli familiar per substituir-lo per una colla d'amics de la ciutat de Nova York. Ben mirat aquests també formaran una família degut a la bona relació i la gran amistat que els uneix a tots. Aquest grup d'amics està format per: en Ted Mosby interpretat per Josh Radnor, un jove arquitecte qui somia amb donar-se a conèixer dissenyant algun edifici prestigiós; en Marshall Eriksen interpretat per Jason Segel, un llicenciat en dret enamorat de la naturalesa qui desitja fer del món un lloc millor treballant contra grans multinacionals responsables de la contaminació i la pèrdua d'ecosistemes; fent el paper de Lily Aldrin trobem a Alyson Hannigan, la parella d'en Marshall qui desitja reprendre la seva carrera d'artista però està treballant de professora de parvulari; la Robin Charles Scherbatsky Junior interpretada per Cobie Smulders, és una periodista canadenca a qui també li fa por el compromís i està frustrada per no trobar la feina dels seus somnis i tenir que treballar en cadenes locals a altes hores de la nit; i per últim en Barney Stinson representat per Neil Patrick Harris, un solter qui intenta reprimir certs traumes infantils i de l'adolesència lligat-se a totes les noies que pugi i intenta convense a en Ted (i potser també a ell mateix) de que el seu estil de vida és el millor ja que li fa por el compromís.

 

Aquest grup d'amics viurà històries capaces d'encabir-se en els 20/30 min que dura un capítol, els quals enllaçaran seguint una trama principal i permetent-nos, finalment, conèixer l'esposa d'en Ted. En cada capítol hi haurà diversos nivells de trames viscudes par cada un o per un conjunt dels personatges que acostumaran a entrellaçar-se, complicar-se i acabaran tenint relació. Si analitzem l'estructura de la sèrie a major escala ens adonarem de que aquestes arbrades de trames és farà més i més complexa a mesura que passin les temporades, per posar un exempe en Ted i en Barney acabaran sortint amb la mateixa dona durant un temps. Aquesta "trama de trames" serà la que ens anirà desvetllant, al llarg dels capítols, el motiu pel qual el protagonista principal empesa a explicar la historia des de aquell punt i no un altre. Aquesta sitcom permet adonar-nos del que signifiquen les casualitats a la realitat i dels tombs que pot donar la vida.

Però el que fa que aquesta sèrie sigui realment trencadora és l'estratègia que segueix per tal de fer creure a l'espectador que la història es certa. Per aconseguir-ho recorreran a internet creant pagines web que apareixeran a la serie:

http://tedmosbyisajerk.com/  En  l'episodi "Cuadro de parejas" (nº 14 de la 3ª Temporada). Barney s'en va al llit amb una dona fingint ser Ted Mosby: Arquitecte. La noia decideix venjar-se fent una pàgina web anomenada "Ted Mosby es un capullo". També van crear "Ted Mosby no es un capullo" (TedMosbyIsNotAJerk)

http://weddingbridemovie.com/  Al capítol 23 de la 4ª temporada, "Lo antes posible". Tony va crear una pel·lícula anomenada "La novia" ("The wedding Bride") i van crear-li una web oficial.


http://www.puzzlesthebar.com/  En l'episodi "Tailgate" (nº 13 de la 7ª Temporada),Ted y Barney decideixen obrir un bar anomenat puzzles en l'apartament i en el qual es troben un manta amb el nom i la direcció web. A la pàgina es pot ver imatges del bar, una descripció a més a més del calendar amb events del bar, un menú i un vídeo amb la cançó del bar.


(Entre d'altres)



Tot això sumat al brillant humor típicament americà, encara més marcat per les característiques rialles enllaunades de les sitcoms, que caracteritza la sèrie amb bromes desprestigiant els canadencs i frases i expressions solemnes enorgulleixen-se del seu país fa de How I Met Your Mother una entranyable sèrie que  concorda amb el nou model de sitcom americana, el narrador de la qual (veu en off) es pare i amic en la sèrie.



4 comentaris:

  1. Hola Robert, esta serie es una de mis favoritas y me ha parecido genial que hicieras una publicación sobre ella.

    Creo que es importante destacar que utilizan estudios decorados y que la trama se rueda principalmente en el bar McGee's y en el piso que comparten Lily, Marshall y Ted. Aunque en muchos episodios ruedan imagénes en la calle.

    Por otro lado, es curioso como surgió la serie a partir de la idea "escribamos sobre nuestros amigos y las estupideces que cometimos en Nueva York" que pensaron Craig Thomas y Carter Bays. Los dos se basaron en su amistad para crear la serie, inspirandose en Bays para Ted y Thomas y su mujer, para Marshall y Lily. Lo curioso es que la mujer de Thomas solo accedió a que crearan una serie donde uno de los personajes se inspiraría en ella si la representaba Alyson Hannigan.

    Por lo general creo que has hecho un comentario muy bueno poniendo como curiosidades las webs que crearon sobre la serie. Esto no lo sabía y, personalmente, me ha parecido muy divertido.

    Elisabeth Romero

    ResponElimina
  2. Me encanta esta serie.

    La verdad es que es muy surrealista pero al mismo tiempo trata sobre temas reales que todos hemos podido vivir con los amigos, bueno hay veces que realmente se les va la cabeza a la guionistas... pero son realmente buenos.

    ResponElimina
  3. Hola Robert!
    M'ha semblat molt interessant el teu post, ja que considero que How I met your mother és una de les sitcoms més importants i a tenir més en compte com a referencia d'aquest gènere. Cadascun dels detalls de la sèrie marquen la diferència d'aquesta amb altres sitcoms que podríem considerar d'un mateix estil o format, com The Big Bang Theory, per exemple.
    Els personatges esdevenen tòpics i atípics a la vegada; tenen molts detalls convencionals, però també en tenen d'altres que els fan especials. Crec que és aquest concepte de que els personatges siguin "senzills en la seva complexitat" és una de les claus de l'èxit de la sèrie. En aquest grup, tot i això, podem exceptuar el paper de Barney, que sembla més construït per dir-ho d'alguna manera.
    Per últim m'agradaria destacar que tot i aquesta simplicitat, el grup d'amics són personatges que generen sentiments propers als espectadors, i això és molt difícil d'aconseguir amb un serial d'aquest format.

    ResponElimina
  4. Hola Robert! Dóna gust trobar blogs sobre temes tan actuals i interessants com és el cas de la sèrie "How I met your mother".

    La veritat és que fa una clara representació del que és una sitcom; l'ús de dos escenaris decorats amb certes aparicions comptades al carrer, les rialles enllaunades, etc.
    Trobo genial i molt curiós les pàgines adjuntades sobre la sèrie. No tenia ni idea que haguéssin creat webs sobre la sèrie

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.