Des de fa dos o tres dècades enrere les televisions va posar de moda els reality shows, tractava de reflexar històries reals que no seguien cap guió i que l'espectador era capaç de seguir a través de les càmeres, a més, semblava un gènere molt atractiu a la audiència, a la gent li encantava veure les accions del protagonistes a diferents situacions comuns o no, com és el cas del famós Big Brother.
Fa pocs anys, amb la falta d'imaginació per crear nous formats de reality shows televisius per atreure l'audiència les productores van començar a recorrir al docu-reality, un format que cada cop tenia més èxit a la petita pantalla. Els americans van ser els primers en explotar aquesta variant del reality, que tractava de veure com es repodueixen diferents situacions a l'hora que se't mostra el seu funcionament i com es superen les situacions.
Des d'aquí, va sorgir la branca dels docu-realities sobre oficis, aquets espais televisius cada cop tenien més audiència, el públic s'interessava per saber com és la vida de les persones que exerceixen aquest ofici i com superen els problemes. Així, les productores van començar a explotar tant el gènere fins al punt d'arribar que més d'una productora havia enfocat el seu docu-reality en el mateix tema u ofici. Dins d'aquest gènere analitzarem diferents produccions i la seva manera d'enfocar l'ofici i com ha arribat al públic.
EL REY DE LAS TARTAS.
El Rey de las Tartas ha sigut un docu-reality amb gran èxit arribat de la mà de Discovery Max Channel, tracta d'una pastisseria familiar que te com a cap a Buddy Valastro, un gran professional dels pastissos. Aquesta producció mostra com Buddy i el seu equip de pastissers han de crear enormes i complicades tartes que arriben a ser petites obres d'art. Amb aquest docu-reality es comunica a l'espectador la dificultat de fer segons quines formes, la originalitat a la que pot arribar la forma d'una tarta, a més de les dimensions i com no, sempre es mostren les complicacions que sorgeixen durant l'elaboració, com ara falta de temps, errors tècnics o dificultats en el transport. Això dona més intensitat i Aquesta producció ha tingut gran èxit com a docu-reality ja que a qui no li agraden els dolços? Tothom gaudeix amb aquestes majestuosos pastissos i pastissets que ens fan la boca aigua i que cada capítol, Buddy i el seu equip ens sorprenen demostrant fins a on pot arribar la originalitat en un pastís.
EL JEFE.
PESCA MORTAL.
Per últim, Pesca Mortal és un altre tipus de docu-reality d'oficis on es mostra la duresa d'aquest ofici. Són cinc vaixells pescadors i la salvatge i traïdora vida dels pescadors de crancs en les gelades aigües del Mar de Bering. Aquest ofici esta considerat un dels més perillosos del món i queda reflectit en els seus capítols. El pescadors fan jornades de més de 24 hores i estan constantment en perill de caure en les gèlides aigües i morir congelats. Aquesta tensió i duresa que posa al límit les capacitats físiques de l'ésser humà ha atret a molts espectadors. D'aquesta manera, Pesca Mortal ja va per la seva sèptima temporada i amb intencions de seguir capturant un dels treballs més intensos del món.
Així, com a conclusió podem aportar que la gent ja no busca fantasia a la televisió, sinó que busca la grandesa del dia a dia de la gent comú però no corrent de la societat en la que vivim. I per això, les productores aprofiten aquest interès per plasmar els oficis, les seves rareses i les seves dificultats.
Cristina Pérez Vela
Publicitat i Relacions Públiques
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.